Распишување на изборите

Изборите ги распишува Претседателот на Собранието на РМ со објавување на денот на одржување на изборите. Од тој ден почнуваат да течат сите рокови за спроведување на изборите предвидени со законот.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Кликни и провери се